Wat is Cossolid ?

Maatwerk douches zijn altijd "standaard" bij Cossolid.

 

 
 
Nis opstelling Corian 8cm hoog.
 
 
 

Superstevige Cossolid douchevloer constructie met akustische kenmerken.

 

De toplaag van "Cossolid Ergo-Douchevoer" is een antislip, krasvast, kleurvast, brandvast (Klasse 1), slijtvast, drukvast en heeft een hele goede akoestische demping. Deze toplaag is aangebracht op een 'sandwich' bestaande uit aluminium-geëpandeerd Polyvinyl-Aluminium. Deze unieke combinatie zorgt voor een licht geheel, met een uitzonderlijke stevigheid , stabiliteit  maar ook de Akoestische performantie  NBN S01-400-1.
zijn een belangrijk troef.  De bodemplaat is onder afschot geperst en gelijmd, waardoor een goede afvloei van water gegarandeerd wordt.
De  HPL toplagen van een Cossolid plaat hebben een hoge moleculaire dichtheid, deze laag is ongevoelig voor weersinvloeden zoals vocht, grote temperatuursverschillen en UV straling. Cossolid is dus een zeer duurzame plaat. De plaat is bovendien buitengewoon sterk, het heeft een zeer hoge weerstand tegen buiging en breken. Door deze eigenschappen worden Cossolid platen veel gebruikt voor badkamer & buitentoepassingen.

De Cossolid HPL wanden en douchevloeren kunnen niet breken of barsten en zijn 100% kleurvast omdat wij niet werken zoals de bestaande merken met een verflaag of acryllaag 0,2mm maar met oerdegelijke HPL.

In vergelijking met andere douchewanden zoals pvc of acryl wanden zijn de S.O.L afwerkt met een HPL zo zijn de wanden niet glanzend , kras bestendig en 100% kleurvast. HPL is dankzij het melaminehars, de hardste synthetisch gemaakte organische stof die bestendig is tegen chemicaliën en een grote hittebestendigheid.Het oppervlak is glad en niet poreus, waardoor het hygiënisch is en gemakkelijk schoon te houden is.

Eauplus werkt enkel met Europees ontwikkelde en gekeurde producten van de hoogste kwaliteit tevens zijn onze douchevloeren en wanden 100% chloor vrij en recycleerbaar.

 
Douchen wordt zo nog meer relaxerend dan ooit tevoren.

 

Cossolid is uitzonderlijk slijtvast

 

Schermafbeelding 2016-01-26 om 15.53.27

 

Cossolid toplaag die ontzettend zacht aanvoelt.                          

Cossolid douchevloer met anti-slip, krasvast, kleurvast, brand vertragend.

                     

Brandveiligheid In bepaalde gevallen worden eisen gesteld aan de brandweerstand van tussenvloeren. Bijvoorbeeld in appartementen.

                           

 

Schermafbeelding 2016-02-03 om 09.34.57

Choose to take a better shower

 
 
 

 

Cossolid Bacteriedodende werking & anti-slip klasse R11

 

De Cossolid toplaag is een doorontwikkeling van een speciaal, voor de voedingindustrie en de medische sector ontwikkeld, materiaal dat zijn kracht en nut al bewezen heeft in 'cleanrooms', voedingsopslag, laboratoria, ...
Ook is de toplaag bestand tegen alkaliën en verdunde zuren. Bij de extrusie van de Vinyl toplaag worden Nano-zilverdeeltjes toegevoegd, die een bacteriedodende werking hebben, dit bovenop de reeds bekende bacterie werende eigenschap van de Vinyl. Het oppervlak is strak egaal en extreem poriëndicht, zodat het zeer eenvoudig te reinigen en dus zeer hygiënisch is.
 
De Cossolid douchevloeren opmaat hebben een onzichtbare anti-slip klasse 1 , met de hoogste Antislip met een R-waarde > 11, en toch gemakkelijk schoon te maken.
Deze norm is zeer belangrijk voor hotels en openbare gebouwen. Tevens kunnen wij ook de douchevloer uitwerken met de zelfde afwerking van u douche. Een badkamer waar u in alle veiligheid kan douche.
 
 
 

                                                                                                                         Cossolid is bestand tegen kalk aanslag en schimmel

 

Cossolid Ergo-Douchevloer op maat.

 

Aangezien de "Cossolid Ergo-Douchevoer" niet gegoten of gethermoformeerd wordt, weet u zeker dat iedere zijde kaarsrecht en haaks is. De afvoer zit altijd centraal, en is voorzien van een standaard 90 mm sifion.
 
De douchebak kan voorzien worden met een plint , deze plint is volledig naadloos en bedraagt de standaard hoogte 3 cm.
Alle vormen en afmetingen zijn mogelijk tot 298 cm. Iedere douchevloer tekenen wij uit en word dan CNC uitgekeerd tot de gewenste vorm en afmeting.
 
De "Cossolid Ergo-Douchevoer" kan uitgerust worden met een voorgemonteerde opstaande waterkering rand in RVS van 4 cm hoogte, deze zorgt ervoor dat er een driedubbele dichting ontstaat na het plaatsen van E A U P L U S - W A L L panelen, en dit zonder kitnaad!
 
 
Douchebak met opstaande inox waterdichitng 
 
 
 

 

Made to Measure is our standard

 

Cossolid Doucherenovatie, zonder voegen.

Vaarwel schimmels en vuile voegen. 

 

Cossolid Eauplus-wanden bieden alleen maar voordelen. Met deze douchewanden kan je namelijk vaarwel zeggen tegen lelijke voegen en geef je schimmel geen kans. Ook voor het onderhoud zijn de Eauplus wanden een waar plezier aangezien het gaat om een gladde plaat zonder voegen, die je makkelijk kan schoonmaken. Bovendien worden Eauplus-wanden bijna onzichtbaar afgewerkt met waterdichte siliconenvoegen, zodat jouw inloopdouche gegarandeerd waterdicht is. Een ander voordeel van Eauplus-wanden  zijn ideaal voor renovatie en zijn makkelijk tegen een oude tegelwand te verlijmen. Ook bij bestaande woningen kunnen vochtproblemen dus opgelost worden dankzij Eauplus-wand & Cossolid Ergo-Douchevoer.

 

Schermafbeelding 2016-01-07 om 11.23.35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cossolid douchevloer en wanden zijn makkelijk schoonmaken te maken

 

 

 

 

 

Eigen gespecialiseerd plaatsing Cossilid team van Eauplus.

 

Steeds meer consumenten kiezen voor maatwerk ,door onze jarenlange ervaring kunnen wij uw opdracht van A tot Z begeleiden.

Vanaf de tekentafel tot aan de oplevering bent u dus gegarandeerd van top kwaliteit!
Wij beschikken over een vakkundige professionals van onze eigendienst. 
 

 Eigen ervaren plaatsing Cossolid team 

 

 
Schermafbeelding 2015-10-31 om 14.46.56Sandwish paneel versterkt met 2 lagen aluminium. 

 Cossolid is Licht in gewicht